srijeda, 8. lipnja 2011.

Anđeli

Dva su se anđela u ljudskom liku šetala Zemljom. Spuštao se mrak, i odlučili su zamoliti za prenoćište kod jedne imućne obitelji. Primili su ih, ali unatoč brojnih soba, goste su smjestili u podrum. Usred noći jedan od anđela se ustao i počeo zagrađivati nekakvu pukotinu u zidu. Drugi anđeo ga je samo šutke promatrao.
Sljedeći dan su tražili prenoćište kod druge obitelji. Bila je to jako siromašna obitelj; otac koji je već dugo bio bez posla, bolesna majka i dvoje djece. Svi su živjeli, jeli i spavali u jednoj jedinoj prostoriji. Jedino blago koje su imali je bila krava, koja im je davala mlijeko od kojeg su preživljavali.
Ova obitelj goste je primila u kuću, a oni su otišli spavati u štalicu. Onaj isti anđeo se usred noći ustao,i izašao iz kuće. Vratio se tek pred zoru.
Ujutro je anđele probudio plač. Tijekom noći je uginula krava, jedino što je ova obitelj imala.
Unatoč svemu, ispratili su svoje goste.
Kad su se malo odmakli od kuće upita jedan anđeo drugog:
"Zaista mi ništa nije jasno; kad smo bili kod bogatih, unatoč svom bogatstvu smjestili su nas u podrum, a ti si im popravio rupu u zidu. A kod ovih siromašnih, koji su nam pružili sve što su mogli, usred noći si izašao i ubio im kravu, jedino od čega su još mogli živjeti???"
Na to mu ovaj drugi odgovori; "Prvu večer u zidu sam ugledao skriveno blago, i još ga bolje skrio, da ga nikad ne pronađu.
Drugu večer usred noći na prozoru sam ugledao Anđela Smrti. Došao je po njihovu majku. Dugo vremena sam ga molio da umjesto nje uzme nešto drugo, i uzeo je kravu.



Kao što sve ima svoje Zašto, ima i svoje Zato. Nekad je ono što nam se čini kao najgore što nam se dogodilo u životu, zapravo najveća milost. Treba samo znati vjerovati.

Nema komentara:

Objavi komentar